Συσκευασία τροφίμων σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Συσκευασία τροφίμων σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα

Γεωργιάδου, Σιδερή

Η διατροφή αποτελεί ουσιαστική προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρώπου, γι' αυτό και η εξασφάλιση των μέσων διατροφής του, δηλαδή των τροφίμων, αποτελεί βασική προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο. Ο πρωτόγονος άνθρωπος ικανοποιούσε τις διατροφικές του ανάγκες με τη συλλογή φυτικών και ζωικών προϊόντων που βρίσκονταν στο άμεσο φυσικό του περιβάλλον, όπως ρίζες, βολβοί, κόνδυλοι και καρποί φυτών, έντομα, σκουλήκια, μικρά ζώα και αυγά. Κατά συνέπεια, δεν υπήρχε για τον πρωτόγονο άνθρωπο η ανάγκη για αποθήκευση, μεταφορά και διανομή των προϊόντων διατροφής του. Με την πάροδο του χρόνου ο άνθρωπος ανέπτυξε δεξιοτεχνίες με τις οποίες κατασκεύασε αρχικά πρωτόγονα όπλα και εργαλεία τα οποία χρησιμοποίησε στο κυνήγι των ζώων και την καλλιέργεια της γης. Το γεγονός αυτό δημιούργησε στον άνθρωπο την ανάγκη για τη διατήρηση των προϊόντων που αποκτούσε από το κυνήγι και την καλλιέργεια της γης και την προστασία τους από τους παράγοντες του περιβάλλοντος που προκαλούσαν την αλλοίωσή τους. Για την αποθήκευση και τη δια¬τήρηση των προϊόντων της διατροφής του ο άνθρωπος χρησιμοποίησε αρχικά φυσικούς περιέκτες από κορμούς, φλοιούς και φύλλα δένδρων, από πέτρες και κοχύλια, από δέρμα και κέρατα ζώων κ.ά. Παράλληλα, ανέπτυξε τις πρώτες μεθόδους συντήρησης των προϊόντων διατροφής του, όπως η αφυδάτωση στον ήλιο, ο καπνισμός, το αλάτισμα και τη ζύμωση.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα, Βιομηχανία και εμπόριο των - Ενοποίηση και συγχώνευση
Συσκευασία, Υλικά της

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.