Διασφάλιση υγιεινής συστήματος (HACCP) κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδορπίου γιαούρτης

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2006 (EN)
Διασφάλιση υγιεινής συστήματος (HACCP) κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδορπίου γιαούρτης

Γιάγκου, Αλεξάνδρα

Το θέμα της εργασίας αυτής είναι «Διασφάλιση Υγιενής Συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδόρπιου γιαούρτης». Το επιδόρπιο γιαούρτης παρασκευάζεται από γάλα αγελάδος ξηρό άπαχο και τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι στην αγορά λόγο του χαμηλού κόστος του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να καταγράψει τις ενέργειες και τα βήματα που ακολουθούνται για την εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδόρπιου γιαούρτης. ο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην απόφαση που πάρθηκε το 1997 με βάση την οδηγία 93/43 Ε.Ο.Κ. «για την υγεινή των τροφίμων» ότι κάθε επιχείρηση τροφίμων θα πρέπει να εφαρμόζει το HACCP. Το HACCP είναι μια προληπτική μέθοδος που επικεντρώνεται στον εντοπισμό και έλεγχο της αιτίας του προβλήματος ασφάλειας των τροφίμων και στην εξάλειψη του. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για την υγεινή και ασφάλεια που πρέπει να τηρείται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στους χώρους εργασίας και στο προσωπικό.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)