Διασφάλιση υγιεινής συστήματος (HACCP) κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδορπίου γιαούρτης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Διασφάλιση υγιεινής συστήματος (HACCP) κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδορπίου γιαούρτης

Γιάγκου, Αλεξάνδρα

Το θέμα της εργασίας αυτής είναι «Διασφάλιση Υγιενής Συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδόρπιου γιαούρτης». Το επιδόρπιο γιαούρτης παρασκευάζεται από γάλα αγελάδος ξηρό άπαχο και τα τελευταία χρόνια καταλαμβάνει σημαντικό κομμάτι στην αγορά λόγο του χαμηλού κόστος του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να καταγράψει τις ενέργειες και τα βήματα που ακολουθούνται για την εφαρμογή του συστήματος HACCP κατά την παραγωγική διαδικασία του επιδόρπιου γιαούρτης. ο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στην απόφαση που πάρθηκε το 1997 με βάση την οδηγία 93/43 Ε.Ο.Κ. «για την υγεινή των τροφίμων» ότι κάθε επιχείρηση τροφίμων θα πρέπει να εφαρμόζει το HACCP. Το HACCP είναι μια προληπτική μέθοδος που επικεντρώνεται στον εντοπισμό και έλεγχο της αιτίας του προβλήματος ασφάλειας των τροφίμων και στην εξάλειψη του. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για την υγεινή και ασφάλεια που πρέπει να τηρείται στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα στους χώρους εργασίας και στο προσωπικό.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.