Η δομή της αγοράς των εσπεριδοειδών: μια εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η δομή της αγοράς των εσπεριδοειδών: μια εφαρμογή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15

Δεμερίδου, Ζωή

Η εργασία αυτή πραγματεύεται τη δομή της αγοράς των εσπεριδοειδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 15 την τελευταία 6ετία. Η αγορά των εσπεριδοειδών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την οικονομία των ευρωπαϊκών χωρών, πράγμα που υπαγορεύει η ευρεία εξάπλωση της παραγωγής και της κατανάλωσής τους. Άλλωστε το ευρωπαϊκό κλίμα διευκολύνει μια ανάλογη ανάπτυξη της παραγωγής. Μια αναλυτική προσέγγιση της αγοράς των εσπεριδοειδών ωστόσο, αναδεικνύει μια σειρά από αξιοπρόσεκτες διακυμάνσεις τόσο στην παραγωγή και εξαγωγή όσο και στην εισαγωγή τους. Παρατηρούμε χώρες με εντυπωσιακές αυξήσεις εισαγωγών που υπερβαίνουν κατά εκατοντάδες τόνους τις υπόλοιπες, π. χ λεμόνια, πορτοκάλια στην Ισπανία. Υπάρχουν ακόμη χώρες που ενώ κάνουν εισαγωγές για να καλύψουν την κατανάλωση, έχουν και εξαγωγές. Τέλος η παραγωγή των εσπεριδοειδών στο σύνολο των 15 παραμένει σχεδόν σταθερή ενώ οι εισαγωγές είναι μεγαλύτερες από τις εξαγωγές.

Thesis
NonPeerReviewed

Εσπεριδοειδή
Φρούτα - Συγκομιδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.