Διόρθωση συντελεστή ισχύος σε βιοτεχνικά με παροχή νούμερο 5

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Διόρθωση συντελεστή ισχύος σε βιοτεχνικά με παροχή νούμερο 5

Τσώτσος, Αλέξανδρος

Η άεργος ισχύς είναι μη παραγωγική ισχύς η οποία είναι αναγκαία αφενός για τη λειτουργία ορισμένων ευρέως διαδεδομένων φορτίων, και αφετέρου για τη λειτουργία των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Η άεργος ισχύς είναι αναγκαία για τη λειτουργία των φορτίων που περιλαμβάνουν κινητήρες, πηνία, και εν γένει εξοπλισμό η λειτουργία του οποίου απαιτεί τη δημιουργία μαγνητικών πεδίων. Παράδειγμα τέτοιων φορτίων είναι οι ασύγχρονοι κινητήρες που χρησιμοποιούνται στις παραγωγικές διαδικασίες βιομηχανιών και βιοτεχνιών, οι ανελκυστήρες και κυλιόμενες κλίμακες, τα ηλεκτρικά αναλυτικά συστήματα άρδευσης, ανεμογεννήτριες ορισμένων τεχνολογιών, και κάποια από τα ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς, ενώ τα πλέον ευρέως διαδεδομένα φορτία της κατηγορίας αυτής είναι τα κλιματιστικά μηχανήματα, τα ψυγεία, τα πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων κλπ.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρική ενέργεια
Βιομηχανία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.