Εφαρμογή κυψελών καυσίμου στο ενεργειακό δίκτυο και στον τομέα μεταφορών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Εφαρμογή κυψελών καυσίμου στο ενεργειακό δίκτυο και στον τομέα μεταφορών

Παπατάτσιος, Δημήτριος

Οι κυψέλες καυσίμου ανακαλύφθηκαν κατά τα μέσα της βιομηχανικής επανάστασης και ο ρόλος τους άρχισε να ξεκαθαρίζει 150 χρόνια αργότερα. Ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα Ο Sir Francis Bacon, ομολογούσε πριν από 30 χρόνια ότι είναι καλύτερα να αποφεύγονται προβλέψεις σχετικά με την εξέλιξη των κελιών καυσίμου και οποιαδήποτε μελλοντική εκτίμηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αργότερα βιαστική. Η συγκρατημένη αισιοδοξία του θα πρέπει να αποδοθεί σε δύο κυρίως λόγους: 1/Η επιστήμη της ηλεκτροχημείας αναπτύχθηκε ουσιαστικά και με ραγδαίο ρυθμό τα τελευταία χρόνια, οπότε απαραίτητες έννοιες για την κατανόηση ηλεκτροδιακών και ηλεκτροχημικών φαινομένων που συνοδεύουν την λειτουργία ενός κελιού καυσίμου ήταν γενικώς δυσνόητες. 2/H ανάπτυξη ηλεκτρολυτών και ηλεκτροδίων κατάλληλων για τις εξειδικευμένες και υψηλών απαιτήσεων χρήσεις και τους περιορισμούς που υπεισέρχονται στον σχεδιασμό ενός κελιού καυσίμου.

Thesis
NonPeerReviewed

Καύσιμα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ενέργεια
Υδρογόνο ως καύσιμη ύλη - Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.