Παραδοσιακά προϊόντα στην περιοχή των Ιονίων Νήσων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Παραδοσιακά προϊόντα στην περιοχή των Ιονίων Νήσων

Γκίνη, Γεωργία

Τα παραδοσιακά προϊόντα διατροφής είναι προϊόντα με ιδιαίτερα χαρακτηριστική που ξεχωρίζουν από άλλα παρόμοια και συνδέονται με την διατροφική κουλτούρα ενός τόπου, καθώς επίσης και με την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του. Ο παραδοσιακός χαρακτήρας των προϊόντων αυτών οφείλεται στην ιδιοτυπία των πρώτων υλών , στον τρόπο παρασκευής τους, έχει ιστορία δεκαετιών ή και αιώνων και μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η αξία των παραδοσιακών προϊόντων αναγνωρίστηκε αρχικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέσπισε τον 1992 τον πρώτο κανονισμό για την προστασία και πιστοποίηση τους. Επίσης, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την Ευρώπη έγιναν διάφορες ερευνητικές δραστηριότητες που ασχολήθηκαν με την μελέτη των παραδοσιακών προϊόντων και την πιο υγιεινή διατροφή. Η ιστορία και τα παραδοσιακά προϊόντα των Ιόνιων νήσων είναι μοναδικά, με ιδιαίτερες γεύσεις και αρώματα. Το καταναλωτικό κοινό τα τελευταία χρόνια στρέφεται στην αγορά των παραδοσιακών προϊόντων, λόγω ότι φτιάχνονται από αγνά υλικά και βοηθάνε στην υγιεινή διατροφή. Τέλος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας το προφίλ του καταναλωτή των παραδοσιακών προϊόντων μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι το ακόλουθο: καταναλωτής ηλικίας άνω των 41 ετών, έγγαμος με περισσότερα από 4 μέλη στο νοικοκυριό τους και σχετικά υψηλό εισόδημα (1501- 3000).

Thesis
NonPeerReviewed

Προϊόντα
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.