Παραγωγή και ποιότητα μελιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα μελιού

Κοτινάς, Οδυσσέας

Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να μελετήσει δεδομένα σχετικά με την παραγωγή και την ποιότητα του μελιού. Για το σκοπό αυτό εξηγήθηκε καταρχήν ο ρόλος και η λειτουργία των μελισσών σε μια κυψέλη. Κατόπιν ορίστηκε το προϊόν μέλι και αναφέρθηκαν οι παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγή του καθώς επίσης και διάφορα είδη του. Αναλύθηκε διεξοδικά η χημική του σύσταση και εξηγήθηκαν οι ευεργετικές του ιδιότητες, ως συνέπεια των συστατικών του. Στη συνέχεια περιγράφηκε ο τρύγος του μελιού και διάφορες μέθοδοι παραλαβής του από τις κυψέλες. Τέλος, δόθηκαν τα αναγκαία κριτήρια που επηρεάζουν την ποιότητα του μελιού και το νομικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και διαφύλαξή του ως προϊόν.

Thesis
NonPeerReviewed

Μελισσοκομικά προϊόντα - Θεραπευτική χρήση
Μελισσοκομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.