Αμπελοκαλλιέργεια και παραγωγή οίνου στην περιοχή της Νάουσας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Αμπελοκαλλιέργεια και παραγωγή οίνου στην περιοχή της Νάουσας

Αγουράτσιου, Παρασκευή

Ως τόπος καταγωγής του θεού Διόνυσου, η Νάουσα αποτελεί μέχρι και σήμερα, πόλη του οίνου και της αμπέλου. Το χώμα, τα νερά, το κλίμα της αποτέλεσαν πάντα τον ιδανικό συνδυασμό για την καλλιέργεια των πιο ευγενών ποικιλιών αμπελιών. Αυτή η παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας στη Νάουσα χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η παρούσα εργασία πραγματεύεται αφενός την αμπελοκαλλιέργεια, όπως αυτή εφαρμόζεται στην περιοχή της Νάουσας, με εκτενή αναφορά στις καλλιεργητικές φροντίδες και την πιο σημαντική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας, το Ξινόμαυρο. Αφετέρου, αναφέρεται στην διαδικασία παραγωγής οίνου, λευκού, ερυθρού και ροζέ, και ειδικότερα στους τύπους και τις κατηγορίες οίνων που παράγονται στην περιοχή. Επιπρόσθετα, παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με τις εκτάσεις των αμπελώνων που καλλιεργούνται στη Νάουσα, τους τύπος του εδάφους όπου είναι φυτεμένα, τις ετήσιες αποδόσεις τους και την διανομή της συνολικής παραγωγής σταφυλιών στα ιδιωτικά και συνεταιριστικά οινοποιεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.