Σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος ελέγχου θέσης εκκρεμούς μέσω Matlab/Simulink/RTW Target

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος ελέγχου θέσης εκκρεμούς μέσω Matlab/Simulink/RTW Target

Παπαμιχαήλ, Ιωάννης
Αργυράκης, Γεώργιος

Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι ο σχεδιασμός και υλοποίηση συστήματος ελέγχου θέσης εκκρεμούς σε πραγματικό χρόνο μέσω Matlab/Simulink/RTW Target. Η κατασκευή περιέχει έναν μικρό DC ηλεκτρικό κινητήρα ενσωματωμένο στο ένα άκρο μιας ελαφριάς ράβδου. Ο κινητήρας κινεί μια προπέλα και επιτρέπει στην ράβδο να αιωρείται. Η γωνιακή θέση της ράβδου μετριέται από έναν αυξητικό αποκωδικοποιητή, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο άλλο άκρο της ράβδου. Μια προγραμματιζόμενη πλακέτα παράγει την ελεγχόμενη τάση στον κινητήρα. Η πλακέτα επικοινωνεί με τον υπολογιστή μέσω μιας σειριακής θύρας, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο RS-232. Δημιουργήθηκε ένα μοντέλο Matlab/Simulink με σκοπό να διαβάζει τη γωνία και να στέλνει το σήμα στον κινητήρα. Το μοντέλο είναι βασισμένο στην εφαρμογή Real Time Windows Target.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτόματος έλεγχος
Κινητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.