Ποιότητα νωπών φρούτων (ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και ακτινίδια)

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιότητα νωπών φρούτων (ροδάκινα, μήλα, αχλάδια και ακτινίδια)

Αντωνίου, Ολυμπία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2009

2009


Ο ποιοτικός έλεγχος είναι μια διαδικασία κατά την οποία καταγράφονται οι αποκλίσεις των προϊόντων από δεδομένες προδιαγραφές. Αποτελεί μία επιστήμη, η οποία βασίζεται κυρίως σε φυσικούς και χημικούς προσδιορισμούς, στους οποίους στη συνέχεια γίνεται στατιστική επεξεργασία. Για να εξασφαλισθεί όμως ότι το τελικό προϊόν που φτάνει στα χέρια του καταναλωτή θα είναι σύμφωνο με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές, χρησιμοποιείται το σύστημα διασφάλισης ποιότητας. Όταν οι έλεγχοι στα γεωργικά προϊόντα είναι περιοδικοί, τότε μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίζονται ελαττωματικά προϊόντα. Όταν ελέγχονται όλες οι μονάδες στην αλυσίδα διάθεσης των γεωργικών προϊόντων, εκμηδενίζεται η πιθανότητα να εμφανισθούν ελαττωματικά προϊόντα. Για αυτούς που ασχολούνται με τον ποιοτικό έλεγχο των φρούτων η μέτρηση της ποιότητας παρουσιάζει πολλές δυσκολίες στην πράξη. Η χρησιμοποίηση μεθόδων υποκειμενικών ή αντικειμενικών αφήνει πάντα ερωτηματικά αν η μεθοδολογία που ακολουθείται πλησιάζει τις επιθυμίες του καταναλωτή να δέχεται ή να απορρίπτει το προϊόν.

Ο > Οπωροφόρα δένδρα
Φ > Φρούτα - Συγκομιδή
Α > Αγροτικά προϊόντα

Αγροτικά προϊόντα
Οπωροφόρα δένδρα
Φρούτα - Συγκομιδή

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)