Μελέτη ηλεκτροφωτισμού κεντρικής οδού Νεράιδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μελέτη ηλεκτροφωτισμού κεντρικής οδού Νεράιδας

Αγγελής, Αντώνιος

Η εξάντληση των καυσίμων κατά το πέρας του χρόνου, λόγω της απερίσκεπτης χρήσης τους, οδηγεί στην εύρεση νέων πηγών ενέργειας. Γνωστές ως Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μονοπωλούν το ενδιαφέρον μελετητών για την παραγωγή ενέργειας χωρίς να εκλύουν βλαβερές προς το περιβάλλον ουσίες. Μια πολύ σημαντική πηγή ενέργειας είναι η ηλιακή. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να να αξιοποιηθεί με τη βοήθεια των φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παρουσίαση μιας οικονομοτεχνικής μελέτης μιας εγκατάστασης ηλεκτροφωτισμού της κεντρικής οδού Νεράιδας (Κοζάνης). Η εργασία χωρίζεται σε δυο μέρη, το πρώτο μέρος αφορά την γενική τεχνολογία των φωτοβολταϊκών συστημάτων και το σύστημα ηλεκτροφωτισμού με τη χρήση φωτοβολαϊκών πάνελ, με σκοπό το φωτισμό της οδού και το δεύτερο μέρος την οικονομοτεχνική μελέτη για την εγκατάσταση τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Δρόμοι
Ηλεκτρικοί συσσωρευτές
Φωτοβολταϊκή ενέργεια
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.