Παραγωγή – ποιότητα ελαιολάδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Παραγωγή – ποιότητα ελαιολάδου και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Λιοντάκη, Μαρία

Η παραγωγή του ελαιολάδου στο Νομό Λασιθίου είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης στους συνεταιρισμούς και στις ενώσεις εφαρμόζονται συστήματα διασφάλισης ποιότητας (HACCP και ISO) που εγγυώνται την ασφάλεια του καταναλωτή. Πλέον οι καταναλωτές εξοικειώνονται με το HACCP και το ISO και το αναζητούν από μόνοι τους στα τρόφιμα που καταναλώνουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση του ελαιόλαδου αν δεν έχει σφραγίδα πιστοποίησης μπαίνει σε δεύτερη θέση. Επίσης είναι πολύ θετικό που ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού εφαρμόζει στις επιχειρήσεις του συστήματα διασφάλισης ποιότητας με τυπικότητα και ο κόσμος που εργάζεται σε αυτές τις επιχειρήσεις το αποδέχεται σιγά σιγά. Ειδικά η Ε.Α.Σ. Σητείας έχει αρκετά βραβεία και ειδικά στη ποιότητα του ελαιολάδου της. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο από τα βραβεία καθώς για τα βραβεία θα αναφερθούμε παρακάτω. Το 1ο παγκόσμιο βραβείο ποιότητας SOL ’99 και το 1ο βραβείο ποιότητας για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πρέπει επίσης να γίνει γνωστό ότι η παραγωγή του νομού είναι αρκετά μεγάλη και γίνονται εξαγωγές ελαιολάδου και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Ελλάδα
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.