Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την καλλιέργεια της
ποικιλίας
Ξινόμαυρο
στην περιοχή του Αμυνταίου,
ξεκινώντας από τις καλλιεργητικές φροντίδες και
καταλήγοντας στην διαφορετικότητα της ποικιλίας αυτής.
Το Ξινόμαυρο αποτελεί
την πιο σημαντική ερυθρή ποικιλία της
Βόρειας Ελλάδας
και έχει τους πιο πιστούς
φίλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γίνεται αναφορά στην σημαντικότερη εργασία
τον τρύγο,
και πώς μέσα από μια λεπτομερή
διαδικασία οινοποίησης φτάνει
στο τελικό αποτέλεσμα της απόλαυσης ενός γευστικού και αρωματικού ποτηριού
κρασί.