Η καλλιέργεια του ξινόμαυρου στην περιοχή του Αμυνταίου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η καλλιέργεια του ξινόμαυρου στην περιοχή του Αμυνταίου

Μεδίτσκου, Αντωνία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2008

2008


Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την καλλιέργεια της ποικιλίας Ξινόμαυρο στην περιοχή του Αμυνταίου, ξεκινώντας από τις καλλιεργητικές φροντίδες και καταλήγοντας στην διαφορετικότητα της ποικιλίας αυτής. Το Ξινόμαυρο αποτελεί την πιο σημαντική ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Ελλάδας και έχει τους πιο πιστούς φίλους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γίνεται αναφορά στην σημαντικότερη εργασία τον τρύγο, και πώς μέσα από μια λεπτομερή διαδικασία οινοποίησης φτάνει στο τελικό αποτέλεσμα της απόλαυσης ενός γευστικού και αρωματικού ποτηριού κρασί.

Ο > Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ
Ο > Οινοποιεία

Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ
Οινοποιεία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.