Παραγωγή και ποιότητα προϊόντων έτοιμου φαγητού και εφαρμοσμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2008 (EL)
Παραγωγή και ποιότητα προϊόντων έτοιμου φαγητού και εφαρμοσμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την υγεία και ασφάλεια του καταναλωτή

Παναγιωτίδης, Αλέξανδρος

Η Hellenic catering είναι μια βιομηχανία τροφίμων η οποία είναι η βασική προμηθεύτρια των αλυσίδων Goodys και Flocafe, επίσης δραστηριοποιείται στην παραγωγή ετοίμου φαγητού, σαλατών, σαλτσών και σάντουιτς. Από τα άτομα που απασχολούνται στην εταιρία το 5 % εργάζεται στο τμήμα ποιοτικού ελέγχου το οποίο διενεργεί καθημερινά ελέγχους στα προϊόντα της εταιρίας. Η επιχείρηση εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας και ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου (HACCP). Επίσης εφαρμόζει το σύστημα ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005 καθώς και σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης ΕΛΟΤ EN ISO 14001 καθώς και τα πρότυπα OHSAS 18001:1999 - ΕΛΟΤ 1801:2002, για ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων. Σε μια βιομηχανία τροφίμων οι πρώτες ύλες αποτελούν βασικό παράγοντα για την παραγωγή ενός ασφαλούς προϊόντος για αυτό τον λόγο παραλαμβάνονται από αξιόπιστους προμηθευτές και πραγματοποιούνται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τα σύγχρονα εργαστήρια του ποιοτικού ελέγχου ώστε διασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια του τελικού προϊόντος. Τα στάδια κατά την παραγωγή ενός ετοίμου φαγητού είναι: προμήθεια ά υλών – αποθήκευση ά υλών – προετοιμασία – μαγείρεμα – μεριδοποίηση –ψύξη – τυποποίηση – συσκευασία – παλετάρισμα – διανομή. Τα τρόφιμα από την στιγμή που θα εισέλθουν στην βιομηχανία μέχρι την τελική προσφορά τους υπόκεινται σε διεργασίες συντήρησης ώστε να διασφαλιστεί η ακεραιότητας τους, όπως η ψύξη –κατάψυξη, όπως και σε θερμικές διεργασίες όπως το ζεμάτισμα και το μαγείρεμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Καταναλωτές - Προστασία
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.