Πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι

Δεμερτζής, Σωτήριος

Ο όρος πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι αναφέρεται σε εκείνα τα ορυκτά, εκτός των μετάλλων, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τον άνθρωπο για τον ατομικό του καλλωπισμό. Είναι αλήθεια ότι το διαμάντι, το ρουμπίνι, το σμαράγδι και το ζαφείρι έρχονται πρώτα στον νου των περισσότερων ανθρώπων, αλλά στην πραγματικότητα μερικοί λιγότερο γνωστοί πολύτιμοι λίθοι μπορεί να ξεπερνούν τους παραπάνω σε κάλλος και αξία. Η χρήση των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων χρονολογείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Ενδείξεις για την χρησιμοποίηση τους απαντούνται σε τάφους και οπουδήποτε κατοίκησε ο άνθρωπος. Χρησιμοποιούνταν για τη διακόσμηση και την κατασκευή φυλακτών. Τα θησαυροφυλάκια πολλών χωρών, ειδικά της Ανατολής, περιείχαν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων λίθων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυκτολογία
Ορυχεία και ορυκτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.