Στο 1ο κεφάλαιο της πτυχιακής εργασίας, παρουσιάζονται γενικά στοιχεία για το γάλα, στο 2ο κεφάλαιο παρουσιάζεται η μικροβιολογία του νωπού γάλακτος και στο 3ο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην Ολική Μεσόφιλη Χλωρίδα και σε στατιστικά στοιχεία για αυτή.
Το 4ο κεφάλαιο περιέχει το πειραματικό μέρος της πτυχιακής εργασίας, με τις δύο τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, την πρότυπη μέθοδο των τρυβλίων και τη «Συσκευή ανίχνευσης και καταμέτρησης μικροοργανισμών» μ-TRAC της εταιρίας SY-LAB. Επίσης, παρουσιάζεται και η κατασκευή της πρότυπης καμπύλης, για την εκτίμηση της ΟΜΧ αποκλειστικά με τη χρήση της συσκευής μ-TRAC.
Γ > Γαλακτοκομική μικροβιολογία
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο