Χημική σύνθεση και περιεκτικότητα σε χοληστερόλη κρέατος ωοτόκων ορνίθων χωρικής εκτροφής

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2014 (EN)
Χημική σύνθεση και περιεκτικότητα σε χοληστερόλη κρέατος ωοτόκων ορνίθων χωρικής εκτροφής

Μάντζιος, Ξενοφών

Το κρέας, από τα παλιά χρόνια αποτελούσαν και εξακολουθούν σήμερα να αποτελούν σπουδαίο τρόφιμο για τον άνθρωπο. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι το πιο ωφέλιμο τρόφιμο για την υγεία του ανθρώπου. Όταν το επίπεδο χοληστερόλης του καταναλωτή είναι κανονικό τότε η συμμετοχή του κρέατος στην ημερήσια δίαιτα του πρέπει να είναι κανόνας. Πολλοί ερευνητές, εδώ και πολλά χρόνια ασχολήθηκαν με τη σχέση ανάμεσα στο κρέας και την υγεία του καταναλωτή. Η παραδεκτή από όλους σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας του ανθρώπου είναι εκείνη που αφορά στις καρδιοαγγειακές παθήσεις (CVD), δεδομένου ότι οι παθήσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους καταναλωτές του δυτικού κόσμου. Οι CVD σχετίζονται θετικά ή αρνητικά με την κατανάλωση λιπών, χοληστερόλης, κορεσμένων, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και κυρίως με την σχέση ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Πτηνοτροφία
Διατροφή - Ποιότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2014


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)