Χημική σύνθεση και περιεκτικότητα σε χοληστερόλη κρέατος ωοτόκων ορνίθων χωρικής εκτροφής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Χημική σύνθεση και περιεκτικότητα σε χοληστερόλη κρέατος ωοτόκων ορνίθων χωρικής εκτροφής

Μάντζιος, Ξενοφών

Το κρέας, από τα παλιά χρόνια αποτελούσαν και εξακολουθούν σήμερα να αποτελούν σπουδαίο τρόφιμο για τον άνθρωπο. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι το πιο ωφέλιμο τρόφιμο για την υγεία του ανθρώπου. Όταν το επίπεδο χοληστερόλης του καταναλωτή είναι κανονικό τότε η συμμετοχή του κρέατος στην ημερήσια δίαιτα του πρέπει να είναι κανόνας. Πολλοί ερευνητές, εδώ και πολλά χρόνια ασχολήθηκαν με τη σχέση ανάμεσα στο κρέας και την υγεία του καταναλωτή. Η παραδεκτή από όλους σχέση μεταξύ διατροφής και υγείας του ανθρώπου είναι εκείνη που αφορά στις καρδιοαγγειακές παθήσεις (CVD), δεδομένου ότι οι παθήσεις αυτές αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τους καταναλωτές του δυτικού κόσμου. Οι CVD σχετίζονται θετικά ή αρνητικά με την κατανάλωση λιπών, χοληστερόλης, κορεσμένων, μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και κυρίως με την σχέση ω-6/ω-3 λιπαρών οξέων.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Πτηνοτροφία
Διατροφή - Ποιότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.