Η εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο EN ISO 9001:2000 στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οινοποιίας.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2009 (EN)
Η εφαρμογή ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας με βάση το πρότυπο EN ISO 9001:2000 στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οινοποιίας.

Ιωαννίδου, Άννα-Σοφία

Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να αναλυθεί διεξοδικά ο κλάδος της ελληνικής οινοποιίας. Να γίνει κατανοητό γιατί είναι αναγκαία η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχείρισης ποιότητας. Να αναλυθούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες του κλάδου και γενικότερα να γίνει μια σφαιρική παρουσίαση του θέματος. Πιο συγκεκριμένα στο πρώτο κεφάλαιο αρχικά γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή της πορείας του κρασιού. Έπειτα αναφέρεται η θέση που κατέχει ο κλάδος στο διεθνές εμπόριο σήμερα και εντοπίζονται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, τα χαρακτηριστικά αλλά και ο τρόπος λειτουργίας τους. Στη συνέχεια ακολουθούν τα βασικά προϊόντα εμπορίας και οι προδιαγραφές κατασκευής αυτών. Κλείνοντας γίνεται σύντομη αναφορά στην αναγκαιότητα της εγκατάστασης ενός Συστήματος ∆ιαχείρισης Ποιότητας βασισμένο στο ∆ιεθνές Πρότυπο EN ISO 9001:2000. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στο ∆ιεθνές Πρότυπο EN ISO 9001:2000. Πιο συγκεκριμένα αναλύεται το Εγχειρίδιο ∆ιαχείρισης Ποιότητας, οι υποχρεωτικές και αναγκαίες διαδικασίες της καθώς και η περιγραφή των απαιτούμενων εντύπων για την εφαρμογή του προτύπου. Στο τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο αναλύονται οι διαδικασίες αγοράς πρώτων υλών και ο Ποιοτικός τους Έλεγχος. Παρατίθεται όλη η διαδικασία από την παραγωγή μέχρι την παλαίωση και την εμφιάλωση του οίνου. Γίνεται αναφορά στην τυποποίηση του και αναλύεται η εξαγωγική δραστηριότητα του κλάδου.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Ποιοτικός έλεγχος
Πρότυπα διαχείρισης ποιότητας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2009


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)