Ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτα που πωλείται επί ζυγίω

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Ποιοτικός έλεγχος τυριού φέτα που πωλείται επί ζυγίω

Στεφανίδης, Ιωάννης

Ο ποιοτικός έλεγχος είναι ένα από τα βασικότερα στάδια στην παραγωγική διαδικασία Φέτας. Η μέτρηση των βασικών χαρακτηριστικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την παραγωγή ποιοτικού και ανταγωνιστικού τυριού. Η τυροκομία στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια θεωρείται ιερή και η ανάπτυξή της είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτό κατέχει σημαντική θέση στον ευρύτερο κλάδο των γαλακτοκομικών ειδών. Τα τυριά και ιδιαίτερα η Φέτα αποτελούν βασικό είδος διατροφής αλλά και συγχρόνως είναι πολύ αγαπητά στους έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι κατέχουν τη δεύτερη θέση ετήσιας κατανάλωσης τυροκομικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τα τυροκομεία και τις μεγάλες γαλακτοκομικές επιχειρήσεις, η Φέτα είναι το πιο γνωστό Ελληνικό τυρί στις διεθνείς αγορές και συνεπώς αυτό παρουσιάζει τις καλύτερες προοπτικές για τις εξαγωγικές προσπάθειες των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων. Για αυτό το οι Ελληνικές επιχειρήσεις προσπαθούν να προστατεύσουν τη Φέτα τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικές προδιαγραφές
Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.