Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας

Αθανασιάδου, Ελένη

Η ποιοτική παραγωγή της ρετσίνας αποκτά ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πολιτική διεύρυνσης του μεριδίου της στην ελληνική και ξένη αγορά. Η εφαρμογή των κανονισμών για την ποιότητα του προϊόντος, από τον αμπελώνα μέχρι την εμφιάλωσή του, η ανάδειξη της τοπικής γνώσης, του πολιτιστικού μας πλούτου και ο εκσυγχρονισμός των οινοποιείων φαίνεται να είναι οι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φήμης της ρετσίνας. Σε αυτήν την εργασία, παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης της ρετσίνας ενώ εξετάζονται οι συνθήκες βάσει των οποίων, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε χαμηλά επίπεδα παραγωγής οίνου και εξαγωγών, παρότι διαθέτει μεγάλη ιστορία και εμπειρία στην αμπελουργία και στην οινοποιία. Μετά από έρευνα στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, παραθέτονται επίσης, η κατάσταση της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, η επίδραση της κοινοτικής πολιτικής στη σημαντική μείωση καλλιεργειών, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη του κλάδου.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποτά
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.