Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία της Ελληνικής ρετσίνας

Αθανασιάδου, Ελένη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Η ποιοτική παραγωγή της ρετσίνας αποκτά ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην πολιτική διεύρυνσης του μεριδίου της στην ελληνική και ξένη αγορά. Η εφαρμογή των κανονισμών για την ποιότητα του προϊόντος, από τον αμπελώνα μέχρι την εμφιάλωσή του, η ανάδειξη της τοπικής γνώσης, του πολιτιστικού μας πλούτου και ο εκσυγχρονισμός των οινοποιείων φαίνεται να είναι οι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της φήμης της ρετσίνας. Σε αυτήν την εργασία, παρουσιάζεται η διαδικασία παραγωγής και τυποποίησης της ρετσίνας ενώ εξετάζονται οι συνθήκες βάσει των οποίων, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε χαμηλά επίπεδα παραγωγής οίνου και εξαγωγών, παρότι διαθέτει μεγάλη ιστορία και εμπειρία στην αμπελουργία και στην οινοποιία. Μετά από έρευνα στην υπάρχουσα βιβλιογραφία, παραθέτονται επίσης, η κατάσταση της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, η επίδραση της κοινοτικής πολιτικής στη σημαντική μείωση καλλιεργειών, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη του κλάδου.

Π > Ποτά
Α > Αγροτικά προϊόντα

Ποτά
Αγροτικά προϊόντα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)