Συσκευασία κρέατος για λιανική και χονδρική πώληση

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2012 (EN)
Συσκευασία κρέατος για λιανική και χονδρική πώληση

Γαλαζούδη, Βασιλική

Το κρέας από τους προϊστορικούς χρόνους κατείχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό στη διατροφή του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό από πολύ νωρίς αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πρόοδο στον τομέα τη συσκευασίας και συντήρησης των κρεάτων, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών για κρέατα ασφαλή, θρεπτικά και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα, στις μέρες μας, είναι έκδηλο πως η εμπορία προϊόντων διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τις επιχειρήσεις. Ο κλάδος των κρεάτων, παρόλη την προσωρινή μείωση πωλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κυρίαρχους κλάδους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα βασικότερα στάδια μάρκετινγκ της εμπορίας του κρέατος είναι η συσκευασία. Η συσκευασία παρέχει προστασία στο κρέας σε προκαθορισμένο βαθμό για τον αναμενόμενο χρόνο ζωής, αλλά και το διαφημίζει στο σημείο πώλησης. Η προστασία του τροφίμου είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά η προσέλκυση του καταναλωτή και ή αναγνώριση της ταυτότητας του προϊόντος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικά για τις πωλήσεις και συχνά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή και το σχεδιασμό της συσκευασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Κρέας
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)