Συσκευασία κρέατος για λιανική και χονδρική πώληση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Συσκευασία κρέατος για λιανική και χονδρική πώληση

Γαλαζούδη, Βασιλική

Το κρέας από τους προϊστορικούς χρόνους κατείχε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό στη διατροφή του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό από πολύ νωρίς αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας, με αποτέλεσμα τη σημαντική πρόοδο στον τομέα τη συσκευασίας και συντήρησης των κρεάτων, με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών για κρέατα ασφαλή, θρεπτικά και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Επιπρόσθετα, στις μέρες μας, είναι έκδηλο πως η εμπορία προϊόντων διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τις επιχειρήσεις. Ο κλάδος των κρεάτων, παρόλη την προσωρινή μείωση πωλήσεων που αντιμετωπίζει λόγω οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κυρίαρχους κλάδους στην ελληνική οικονομία. Ένα από τα βασικότερα στάδια μάρκετινγκ της εμπορίας του κρέατος είναι η συσκευασία. Η συσκευασία παρέχει προστασία στο κρέας σε προκαθορισμένο βαθμό για τον αναμενόμενο χρόνο ζωής, αλλά και το διαφημίζει στο σημείο πώλησης. Η προστασία του τροφίμου είναι πρωταρχικής σημασίας, αλλά η προσέλκυση του καταναλωτή και ή αναγνώριση της ταυτότητας του προϊόντος είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικά για τις πωλήσεις και συχνά παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή και το σχεδιασμό της συσκευασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Κρέας
Ποιοτικός έλεγχος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.