Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών

Καραφωτιάς, Κωνσταντίνος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2012

2012


Η χρήση των αλλαντικών ως μεταποιημένα προϊόντα κρέατος ή ως ένα συστατικό της διατροφής έχει αναγνωριστεί σε διαφορετικές ποικιλίες προϊόντων και διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου εδώ και πολλούς αιώνες. Σε πολλές κοινωνίες η κατανάλωση αλλαντικών έχει βάσεις στην παράδοση των λαών (Γερμανία, Αγγλία, Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. ) και αυτά θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικό πλεονέκτημα των αλλαντικών σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται είναι η διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω των διαφόρων καρυκευμάτων, η χαμηλότερη τιμή της πλειοψηφίας των προϊόντων σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται, ο μικρότερος χρόνος προετοιμασίας ενός γεύματος και η μικρή απώλεια θρεπτικών συστατικών κατά την μεταποίηση του κρέατος. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μου με τίτλο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» βοηθά στην πληρέστερη κατανόηση της έννοιας των αλλαντικών και τον διατροφικό τους ρόλο.

Π > Ποιοτικές προδιαγραφές
Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο

Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικές προδιαγραφές
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.