Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2012 (EN)
Τεχνολογία και ποιότητα αλλαντικών

Καραφωτιάς, Κωνσταντίνος

Η χρήση των αλλαντικών ως μεταποιημένα προϊόντα κρέατος ή ως ένα συστατικό της διατροφής έχει αναγνωριστεί σε διαφορετικές ποικιλίες προϊόντων και διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου εδώ και πολλούς αιώνες. Σε πολλές κοινωνίες η κατανάλωση αλλαντικών έχει βάσεις στην παράδοση των λαών (Γερμανία, Αγγλία, Ηνωμένες Πολιτείες κ.λπ. ) και αυτά θα συνεχίσουν να είναι δημοφιλή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικό πλεονέκτημα των αλλαντικών σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται είναι η διατήρηση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω των διαφόρων καρυκευμάτων, η χαμηλότερη τιμή της πλειοψηφίας των προϊόντων σε σχέση με το κρέας από το οποίο προέρχονται, ο μικρότερος χρόνος προετοιμασίας ενός γεύματος και η μικρή απώλεια θρεπτικών συστατικών κατά την μεταποίηση του κρέατος. Η παρούσα πτυχιακή εργασία μου με τίτλο «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ» βοηθά στην πληρέστερη κατανόηση της έννοιας των αλλαντικών και τον διατροφικό τους ρόλο.

Thesis
NonPeerReviewed

Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικές προδιαγραφές
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)