Μέθοδοι επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων: η περίπτωση της Μεγαλόπολης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Μέθοδοι επεξεργασίας και διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων: η περίπτωση της Μεγαλόπολης

Γιαννόπουλος, Ευάγγελος
Βασιλάκος, Ευάγγελος

Καθώς ο άνθρωπος εξελισσόταν πολιτισμικά ανά τους αιώνες, επινοούσε διαφορετικούς τρόπους για να διαχειρίζεται τα απορρίμματα του. Αναμφισβήτητα, ο τρόπος καταστροφής των απορριμμάτων ήταν και είναι ένα από τα πιο βασικά πολιτισμικά στοιχεία ενός λαού. Κάνοντας ένα ταξίδι στην αρχαιότητα, είναι σαφές πως ο προϊστορικός άνθρωπος συνήθιζε να θάβει τα απορρίμματα του, όπως φαίνεται από μαρτυρίες της νεολιθικής εποχής. Αντίθετα, μελετώντας τους μεταγενέστερους πολιτισμούς, προκύπτει το συμπέρασμα ότι, οι άνθρωποι είχαν συνειδητοποιήσει ότι τα απορρίμματα έπρεπε να απομακρύνονται από τις κατοικημένες περιοχές και πως με την αποικοδόμηση τους, τα απορρίμματα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς.

Thesis
NonPeerReviewed

Χώροι υγειονομικής ταφής απορριμμάτων
Απόβλητα - Βιολογική επεξεργασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.