Ανάλυση αγροτικού συνεταιρισμού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ανάλυση αγροτικού συνεταιρισμού

Κοροσίδου, Κυριακή
Πέτσου, Βικτωρία

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι ελληνικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί δραστηριοποιήθηκαν σε ένα εχθρικό εξωτερικό-οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό-περιβάλλον. Σε πείσμα αυτών των αντιξοοτήτων κατάφεραν να επιτύχουν σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο, το περιβάλλον αυτό επέδρασε καταλυτικά στην εσωτερική δομή των αγροτικών συνεταιρισμών, με αποτέλεσμα, σήμερα ένα μεγάλο μέρος των συνεταιρισμών να παραπαίει, όντας μη έτοιμο να ανταποκριθεί στις διαμορφούμενες οικονομικές συνθήκες. Η εργασία ασχολείται με την διερεύνηση της αγοράς των τυποποιημένων νωπών οπωροκηπευτικών. Αντικείμενό της είναι η τυποποίηση και συσκευασία νωπών οπωροκηπευτικών. Σαν συμπέρασμα προκύπτει ότι η ανάπτυξη του κλάδου οφείλεται αφενός στις νέες ανάγκες της αγοράς για συσκευασμένα-τυποποιημένα είδη πέρα από την παραδοσιακή προώθηση μή τυποποιημένων προϊόντων στον τελικό καταναλωτή και αφετέρου στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθορίζουν τις προδιαγραφές εμπορίας και διάθεσης φρέσκων προϊόντων.

Thesis
NonPeerReviewed

Συνεταιρισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.