Επικοινωνία και διοικητικός έλεγχος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Επικοινωνία και διοικητικός έλεγχος

Ηλία, Ευθυμία

Η επικοινωνία παίζει πρωταρχικό ρόλο για το προσωπικό μιας επιχείρησης αφού μέσω αυτής μαθαίνεται η έννοια της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της φιλίας. Η εργασία αυτή λοιπόν περιγράφει με τρόπο απλό την επικοινωνία των ανθρώπων εντός του εργασιακού χώρου, καθώς και τις δυσκολίες που ενδεχομένως μπορεί να συναντήσουν κατά την εκτέλεση της εργασίας τους. Εκτός όμως από την παρουσίαση της επικοινωνίας μέσου του λεκτικού λόγου, αναφέρεται και στον μη λεκτικό λόγο που αποτελεί παρακλάδι της ψυχολογίας και μελετάται από ειδικούς επιστήμονες του χώρου τα τελευταία κυρίως χρόνια. Επίσης γίνεται αναφορά στα μέσα με τα οποία οι διοικητικά ανώτεροι σε θέσεις εξουσίας ελέγχουν το υπόλοιπο προσωπικό της επιχείρησης καθώς και η αντίδραση των εργαζομένων που προκαλεί ένα τέτοιο στενό και υπερβολικό σύστημα ελέγχου της προσωπικής τους εργασίας, που θίγει και προσβάλει την ελευθερία, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους. Δείχνει ακόμη τους τρόπους που το διοικητικό στέλεχος μπορεί να αφυπνίσει τους εργαζόμενους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ούτως ώστε να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης των στόχων που μια επιχείρηση έχει θέσει και τέλος αναλύεται η έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης των εργαζομένων αλλά και η προσπάθεια διαχείρισης του εργασιακού τους χρόνου.

Thesis
NonPeerReviewed

Εργατικό δυναμικό
Διοικητική μέριμνα
Επικοινωνία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.