Θεωρίες υποκίνησης και ο ρόλος της υποκίνησης στην εργασιακή απόδοση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Θεωρίες υποκίνησης και ο ρόλος της υποκίνησης στην εργασιακή απόδοση

Καλαϊτζόγλου, Ευμορφίλη

Πολλοί θεωρούν την υποκίνηση ένα είδος μυστηρίου, κάτι σαν μαγική σκόνη με την οποία πασπαλίζεις τους ανθρώπους και ξαφνικά όλοι είναι γεμάτοι ενεργητικότητα και διάθεση να εργαστούν παραγωγικά. Στην πραγματικότητα, η έννοια της δραστηριοποίησης είναι πάρα πολύ απλή: εξαρτάται από τη μεταχείριση που έχουν οι άνθρωποι και το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη δουλειά τους. Όμως το τι πρέπει να κάνει κανείς για να δραστηριοποιήσει τους ανθρώπους και να τους διατηρήσει δραστηριοποιημένους δεν είναι τόσο απλό. Η υποκίνηση έχει ζωτική σημασία για την αποδοτική εργασία. Υποκίνηση σημαίνει ενδιαφέρον των ανθρώπων για την εργασία τους και για την επίτευξη των στόχων τους, έστω κι αν οι στόχοι τους είναι απλώς να κερδίσουν περισσότερα χρήματα ή να σχολάσουν νωρίς. Υπάρχουν δύο είδη θεωριών που προσπαθούν να μας εξοικειώσουν με το μυστήριο της υποκίνησης οι θεωρίες περιεχομένου και οι θεωρίες διαδικασίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Υποκίνηση
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.