Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί

Βουρδάνου, Ελένη

Η παρούσα εργασία αναφέρεται στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη. Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι φυτά και τρόφιμα, τα οποία με τη βοήθεια της γενετικής μηχανικής έχουν τροποποιηθεί και έχουν δημιουργήσει καινούργια είδη. Οι επιπτώσεις τόσο οι θετικές όσο και οι αρνητικές είναι ποικίλες για τον άνθρωπο ειδικότερα αλλά και για το περιβάλλον στο οποίο ζει γενικότερα. Η συμβολή της βιοτεχνολογίας, ως δραστηριότητας που υπάρχει από τα αρχαία ακόμα χρόνια, είναι θετική στην κατασκευή χρήσιμων αξιοποιήσιμων ουσιών, μέσω των τροποποιημένων οργανισμών, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών προς όφελος του ανθρώπου.

Thesis
NonPeerReviewed

Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο
Καταναλωτές - Προστασία
Γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.