Η στάση των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα στο Νομό Τρικάλων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η στάση των καταναλωτών προς τα βιολογικά προϊόντα στο Νομό Τρικάλων

Γρηγορίου, Απόστολος

Η εργασία επικεντρώνεται αποκλειστικά στο νομό Τρικάλων και έχει ως στόχο σ’ όλη της τη διάρκεια να αποτυπώσει την πραγματική συμπεριφορά και στάση των καταναλωτών απέναντι στα βιολογικά προϊόντα μέσα από έρευνες, μαρτυρίες και αναφορές που αναζητήθηκαν στην περιοχή και σε διαδικτυακούς τόπους. Θα προσπαθήσουμε καταρχήν να δείξουμε τι είναι τα βιολογικά προϊόντα και μετά και μέσα από έρευνες (που βρίσκονται στο 10ο κεφάλαιο) κυρίως θα δείξουμε το βαθμό συνειδητοποίησης των καταναλωτών στο στενό πληθυσμιακό εύρος ενός μόνο νομού. Μια σημαντική παράμετρος γενικώς σε ένα κοινωνικό ζήτημα είναι η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία στηρίζει τις πρωτοβουλίες αλλά και διαφοροποιεί την τοπική κοινωνία για να την ξεχωρίζουμε απ’ το υπόλοιπο του συνόλου. Το νομικό πλαίσιο είναι ένα επίσης σημαντικό στοιχείο αν και δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Θεωρούμε ότι η νομική και μόνο κάλυψη που διαισθάνεται ο καταναλωτής τον κάνει πιο πρόθυμο να καταναλώσει τα βιολογικά προϊόντα. Άλλη μια φορά θα ακούσουμε τη σημασία της τιμής, δεδομένης της εισοδηματικής δυστοκίας που υπάρχει ακόμη περισσότερο στις μέρες μας με την εμφάνιση αυτής της οικονομικής καθίζησης στην οικονομική δραστηριότητα και την έλλειψη ρευστότητας. Τα συμπεράσματα των ερευνών θα δείξουν κατά πόσο επηρεάζονται οι καταναλωτές από το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με πιο ακριβά προϊόντα και πλήθος άλλα ερωτήματα που εκβαθύνουν την έρευνα (όπως το αν θυσιάζουν χρήματα για την επιπλέον ποιότητα, αν εμπιστεύονται και αναγνωρίζουν ποιοτικά χαρακτηριστικά κ.τ.λ.).

Thesis
NonPeerReviewed

Καταναλωτές - Προστασία
Ποιοτικός έλεγχος
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.