Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

Ζερβού, Σοφία

Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στις ουσίες που αποτελούν τους κυριότερους διατροφικούς κινδύνους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα διατροφής μας, σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες, και ενοχοποιούνται για πλήθος ασθενειών, η επικινδυνότητα των οποίων ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια ώστε να αποδειχθεί, και να μπουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μυκοτοξίνες, που αποτελούν το κύριο διατροφικό πρόβλημα που αναφέρεται μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης περιγράφονται στο πρώτο κεφάλαιο. Ακολουθούν, στα επόμενα κεφάλαια, το ακρυλαμίδιο, οι διοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, το βενζόλιο, τα υπολείμματα αντιβιοτικών, χρωστικές ουσίες και άλλες ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Διατροφή - Ποιότητα
Διατροφικά σκάνδαλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.