Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

Ζερβού, Σοφία

Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στις ουσίες που αποτελούν τους κυριότερους διατροφικούς κινδύνους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα διατροφής μας, σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες, και ενοχοποιούνται για πλήθος ασθενειών, η επικινδυνότητα των οποίων ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια ώστε να αποδειχθεί, και να μπουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μυκοτοξίνες, που αποτελούν το κύριο διατροφικό πρόβλημα που αναφέρεται μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης περιγράφονται στο πρώτο κεφάλαιο. Ακολουθούν, στα επόμενα κεφάλαια, το ακρυλαμίδιο, οι διοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, το βενζόλιο, τα υπολείμματα αντιβιοτικών, χρωστικές ουσίες και άλλες ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα.

Thesis
NonPeerReviewed

Διατροφή - Ποιότητα
Διατροφικά σκάνδαλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)