Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Σύγχρονοι διατροφικοί κίνδυνοι

Ζερβού, Σοφία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στις ουσίες που αποτελούν τους κυριότερους διατροφικούς κινδύνους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ουσίες που περιέχονται στα προϊόντα διατροφής μας, σε μικρές ή μεγάλες ποσότητες, και ενοχοποιούνται για πλήθος ασθενειών, η επικινδυνότητα των οποίων ωστόσο, πέρασαν αρκετά χρόνια ώστε να αποδειχθεί, και να μπουν στο μικροσκόπιο των ελέγχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μυκοτοξίνες, που αποτελούν το κύριο διατροφικό πρόβλημα που αναφέρεται μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης περιγράφονται στο πρώτο κεφάλαιο. Ακολουθούν, στα επόμενα κεφάλαια, το ακρυλαμίδιο, οι διοξίνες, τα βαρέα μέταλλα, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, το βενζόλιο, τα υπολείμματα αντιβιοτικών, χρωστικές ουσίες και άλλες ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα.

Δ > Διατροφή - Ποιότητα
Δ > Διατροφικά σκάνδαλα

Διατροφή - Ποιότητα
Διατροφικά σκάνδαλα

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)