Οίνος και οινοτουρισμός στην Ελλάδα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Οίνος και οινοτουρισμός στην Ελλάδα

Κανύχη, Κλεάνθη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Στην εν λόγω εργασία παρουσιάζεται η διαδικασία της παραγωγής του κρασιού από το αρχικό του στάδιο το οποίο είναι η συγκομιδή του σταφυλιού, η βιομηχανοποίηση του και η τελική δημιουργία του οίνου μέχρι την σύνδεση του με την ταχέως αναπτυσσόμενη εμπορική δραστηριότητα που στοχεύει στον τουρισμό, τον λεγόμενο οινοτουρισμό. Επίκεντρο θα είναι η Ελλάδα η οποία δεν έχει αξιοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό αυτήν την νέα εναλλακτική μορφή τουρισμού, η οποία θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της παραγωγής κρασιού και κατ’επέκταση με την δημιουργία σύγχρονων επισκέψιμων οινοποιείων, στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Α > Αμπελοκαλλιέργεια
Ο > Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ
Τ > Τουριστικό μάρκετινγκ

Οινοπνευματώδη ποτά - Μάρκετινγκ
Αμπελοκαλλιέργεια
Τουριστικό μάρκετινγκ

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.