Ελαιόλαδο Σητείας: προϊόν που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Ελαιόλαδο Σητείας: προϊόν που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου

Τριανταφυλλίδης, Νίκος

Στην εργασία θα μελετήσω την περίπτωση της ελαιοπαραγωγής, αφενός και αφετέρου θα παρουσιάσω το ενδιαφέρον αυτό σημαντικό προϊόν. Αρχικά περιλαμβάνει μία αναδρομή στη καλλιέργεια του ελαιολάδου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.Γίνετε μία αναφορά της καλλιέργειας της ελιάς και της παραγωγής του ελαιολάδου στον κόσμο, στην Ελλάδα και στην Κρήτη ειδικότερα. Περιλαμβάνει την προώθηση και την κατανάλωση του ελαιολάδου στον κόσμο, στην Ελλάδα και στην Κρήτη, καθώς γίνεται και μία αναφορά στην παγκόσμια κατανάλωση και στις εξαγωγές του. Επιπλέον, παρουσιάζονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και της Κρήτης ειδικότερα. Παρουσιάζει την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και το βιολογικό λάδι. Ειδικότερα, περιλαμβάνει τις καλλιεργούμενες εκτάσεις ανά περιοχή και ανά έτος, καθώς και των ποσοτήτων παραγωγής του βιολογικού ελαιόλαδου. Γίνεται αναφορά στον ρόλο του ποιοτικού ελαιολάδου στην υγεία και την διατροφή. Περιλαμβάνει μία τοπογραφική παρουσίαση της επαρχίας Σητείας. Παρουσιάζεται η καλλιέργεια της ελιάς και η παραγωγή του ελαιολάδου στην επαρχία Σητείας. Γίνετε αναφορά στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, στον αριθμό των γεωργών, στους αγροτικούς συνεταιρισμούς καθώς στις ποσότητες και στην ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου. Επίσης παρουσιάζει την τυποποίηση, την εμπορία και την προώθηση του ελαιολάδου το οποίο παράγεται στην επαρχία Σητείας. Περιλαμβάνει στοιχεία ποσοτήτων ελαιολάδου που τυποποιείται, τις ποσότητες πώλησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και την σημασία της τυποποίησης στην ανάπτυξη και την περεταίρω οικονομική αποδοτικότητα του προϊόντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.