Ποιότητα κρεατοσκευασμάτων και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας στο πρότυπο κρεοπωλείο της ΕΑΣ Καστοριάς

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Ποιότητα κρεατοσκευασμάτων και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας στο πρότυπο κρεοπωλείο της ΕΑΣ Καστοριάς

Κλαζίδου, Μαρία

Στην πόλη της Καστοριάς λειτουργούν 52 κρεοπωλεία τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα, καθώς επίσης και σε τυποποιημένα κρεατοσκευάσματα. Οι συνθήκες υγιεινής και η διασφάλιση της ποιότητας των ανωτέρω προϊόντων διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στα κρεοπωλεία, όπως και σε άλλες δραστηριότητες που διακινούν προϊόντα ζωικής προέλευσης, θα πρέπει να υπάρχει ένα εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας, το HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Points ). Σύμφωνα με πληροφορίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς, από τα 52 κρεοπωλεία που υπάρχουν στην πόλη, μόνο τα 4 έχουν τα εχέγγυα να εφαρμόσουν HACCP. Βέβαια δεν έχουν προβεί όλα σε ενέργειες γιατην ένταξή τους, γιατί όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες τους, δεν διαθέτουν τον χρόνο για καθημερινή καταγραφή θερμοκρασιών, απολυμάνσεων και όσων απαιτεί το σύστημα γενικά. Το μοναδικό κρεοπωλείο που εντάχθηκε στο ανωτέρω σύστημα από το 2003, είναι αυτό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς.

Thesis
NonPeerReviewed

Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία
Ποιοτικός έλεγχος
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)