Ποιότητα κρεατοσκευασμάτων και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας στο πρότυπο κρεοπωλείο της ΕΑΣ Καστοριάς

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Ποιότητα κρεατοσκευασμάτων και εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας στο πρότυπο κρεοπωλείο της ΕΑΣ Καστοριάς

Κλαζίδου, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Στην πόλη της Καστοριάς λειτουργούν 52 κρεοπωλεία τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα, καθώς επίσης και σε τυποποιημένα κρεατοσκευάσματα. Οι συνθήκες υγιεινής και η διασφάλιση της ποιότητας των ανωτέρω προϊόντων διέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία. Στα κρεοπωλεία, όπως και σε άλλες δραστηριότητες που διακινούν προϊόντα ζωικής προέλευσης, θα πρέπει να υπάρχει ένα εφαρμοζόμενο σύστημα διασφάλισης ποιότητας, το HACCP ( Hazard Analysis Critical Control Points ). Σύμφωνα με πληροφορίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καστοριάς, από τα 52 κρεοπωλεία που υπάρχουν στην πόλη, μόνο τα 4 έχουν τα εχέγγυα να εφαρμόσουν HACCP. Βέβαια δεν έχουν προβεί όλα σε ενέργειες γιατην ένταξή τους, γιατί όπως αναφέρουν οι ιδιοκτήτες τους, δεν διαθέτουν τον χρόνο για καθημερινή καταγραφή θερμοκρασιών, απολυμάνσεων και όσων απαιτεί το σύστημα γενικά. Το μοναδικό κρεοπωλείο που εντάχθηκε στο ανωτέρω σύστημα από το 2003, είναι αυτό της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς.

Κ > Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία
Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Καταναλωτές - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία
Ποιοτικός έλεγχος
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)