Μελέτη και σχεδιασμός επίπλων σαλονιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μελέτη και σχεδιασμός επίπλων σαλονιού

Λαπάνη, Κατερίνα

Το έπιπλο είναι ένα χρηστικό αντικείμενο που συνοδεύει τον άνθρωπο από τα πρώτα χρόνια της «πολιτισμένης» του ζωής. Ευθύς μετά ή και παράλληλα με την εγκατάστασή του σε στεγασμένους χώρους και την κάλυψη των βασικών του αναγκών σε εργαλεία και μέσα κυνηγίου, όπλα κλπ., άρχισε να πραγματοποιεί κατασκευές που θα διευκόλυναν τη ζωή του στους υπόλοιπους τομείς. Π.χ. η διαμόρφωση οριζόντιου εδάφους και η πιθανή διάστρωσή του με χόρτα ή κλαδιά αποτέλεσε την πρώτη ανθρώπινη κλίνη, ανεξάρτητα αν αυτή η κατασκευή ήταν μόνιμη, μεταφερόμενη κλπ. Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της εξέλιξης και της ανθρώπινης ιστορίας και έχουμε πλέον πληροφορίες και αποδείξεις από πολύ παλαιές κατασκευές επίπλων φτιαγμένων από λίθους, μάρμαρο, μέταλλα αλλά και ξύλο. Από αυτό το τελευταίο υλικό, το ξύλο, μολονότι αποτέλεσε και αποτελεί το προσφιλέστερο υλικό των κατασκευαστών του επίπλου δεν διασώθηκαν πολλά δείγματα αρχαίων κατασκευών, λόγω της ιδιότητας του ξύλου να καταστρέφεται από πολλούς φυσικούς εχθρούς όταν είναι εκτεθειμένο σε αυτούς.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.