Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

Κουκουτάρα, Ευθυμία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2006

2006


Τα πρόσθετα θεωρούνται συστατικά των τροφίμων και πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα τους. Ωστόσο, ορισμένα πρόσθετα δεν θεωρούνται συστατικά τροφίμων και επομένως ο παρασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να τα αναφέρει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν : 1.Τα πρόσθετα, που η παρουσία τους σε ένα τρόφιμο οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπήρχαν εκ των προτέρων σε ένα ή περισσότερα συστατικά του τροφίμου αυτού και επομένως δεν προστέθηκαν σκόπιμα στο συγκεκριμένο τρόφιμο. 2.Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα (processing aids) της τεχνολογίας (όπως τα ένζυμα). 3.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στις αναγκαίες ποσότητες ως φορείς ή φορείς διαλυτών πρόσθετων ή αρωμάτων. 4.Οι αρωματικές ύλες. 5.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών και των φυτικών προϊόντων. 6.Οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα ως θρεπτικές ύλες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία.

Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τρόφιμα - Τεχνολογία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.