Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

Κουκουτάρα, Ευθυμία

Τα πρόσθετα θεωρούνται συστατικά των τροφίμων και πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα τους. Ωστόσο, ορισμένα πρόσθετα δεν θεωρούνται συστατικά τροφίμων και επομένως ο παρασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να τα αναφέρει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν : 1.Τα πρόσθετα, που η παρουσία τους σε ένα τρόφιμο οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπήρχαν εκ των προτέρων σε ένα ή περισσότερα συστατικά του τροφίμου αυτού και επομένως δεν προστέθηκαν σκόπιμα στο συγκεκριμένο τρόφιμο. 2.Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα (processing aids) της τεχνολογίας (όπως τα ένζυμα). 3.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στις αναγκαίες ποσότητες ως φορείς ή φορείς διαλυτών πρόσθετων ή αρωμάτων. 4.Οι αρωματικές ύλες. 5.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών και των φυτικών προϊόντων. 6.Οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα ως θρεπτικές ύλες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.