Τα πρόσθετα θεωρούνται συστατικά των τροφίμων και πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα τους. Ωστόσο, ορισμένα πρόσθετα δεν θεωρούνται συστατικά τροφίμων και επομένως ο παρασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να τα αναφέρει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν :
1.Τα πρόσθετα, που η παρουσία τους σε ένα τρόφιμο οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπήρχαν εκ των προτέρων σε ένα ή περισσότερα συστατικά του τροφίμου αυτού και επομένως δεν προστέθηκαν σκόπιμα στο συγκεκριμένο τρόφιμο.
2.Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα (processing aids) της τεχνολογίας (όπως τα ένζυμα).
3.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στις αναγκαίες ποσότητες ως φορείς ή φορείς διαλυτών πρόσθετων ή αρωμάτων.
4.Οι αρωματικές ύλες.
5.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών και των φυτικών προϊόντων.
6.Οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα ως θρεπτικές ύλες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία.
Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Agriculture, Forestry and Fisheries Agronomy and Crop Science
(EN)
Τρόφιμα - Τεχνολογία
Greek
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)