Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Πρόσθετες αντιοξειδωτικές ουσίες στα τρόφιμα

Κουκουτάρα, Ευθυμία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2006

2006


Τα πρόσθετα θεωρούνται συστατικά των τροφίμων και πρέπει να αναγράφονται στην ετικέτα τους. Ωστόσο, ορισμένα πρόσθετα δεν θεωρούνται συστατικά τροφίμων και επομένως ο παρασκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να τα αναφέρει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν : 1.Τα πρόσθετα, που η παρουσία τους σε ένα τρόφιμο οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι υπήρχαν εκ των προτέρων σε ένα ή περισσότερα συστατικά του τροφίμου αυτού και επομένως δεν προστέθηκαν σκόπιμα στο συγκεκριμένο τρόφιμο. 2.Τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται ως βοηθητικά μέσα (processing aids) της τεχνολογίας (όπως τα ένζυμα). 3.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στις αναγκαίες ποσότητες ως φορείς ή φορείς διαλυτών πρόσθετων ή αρωμάτων. 4.Οι αρωματικές ύλες. 5.Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την προστασία των φυτών και των φυτικών προϊόντων. 6.Οι ουσίες που προστίθενται στα τρόφιμα ως θρεπτικές ύλες όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία.

Τ > Τρόφιμα - Τεχνολογία

Τρόφιμα - Τεχνολογία

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)