Σχεδιασμός σειράς συσκευασιών για γάλα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Σχεδιασμός σειράς συσκευασιών για γάλα

Μέξη, Ελευθερία

Οι περισσότερες συσκευασίες που έχουν μια θέση στην αγορά του γάλακτος βασίζονται σε κλασσικά πρότυπα σχεδίων και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο γραφικό στοιχείο, παρακάμπτοντας την ταύτιση της γεωμετρίας με το ίδιο το προϊόν. Δηλαδή οι περισσότερες συσκευασίες γάλακτος που υπάρχουν στην αγορά στηρίζονται σε ένα απλό σχήμα για να μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί η ετικέτα. Το περιεχόμενο της συσκευασίας στηρίζεται στην ετικέτα και όχι στο σχήμα της (ο καταναλωτής καταλαβαίνει από την ετικέτα τι περιέχει η συσκευασία). Η συγκεκριμένη έλλειψη, οδήγησε στον σχεδιασμό μιας σειράς συσκευασιών για γάλα, που βασίζονται στα μορφολογικά χαρακτηριστικά προϊόντων και διαδικασιών που σχετίζονται με το προϊόν του γάλακτος. Η συγκεκριμένη αρχή αποτέλεσε στοιχείο μελέτης, ώστε να δημιουργηθούν και να παρουσιαστούν συσκευασίες που τηρούν όλες τις νομικές και υγειονομικές απαιτήσεις και ταυτόχρονα δίνουν στον καταναλωτή μια νέα εικόνα για ένα τόσο διαδεδομένο προϊόν, όσο είναι το αγελαδινό γάλα.

Thesis
NonPeerReviewed

Συσκευασία - Σχεδιασμός
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.