Παραγωγή οίνου στη Δράμα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Παραγωγή οίνου στη Δράμα

Τσιμπλικίδου, Σοφία

Κατά την αρχαιότητα η Δράμα ήταν ένα σημαντικό κέντρο της Διονυσιακής λατρείας και έφερε το όνομα "Ηδωνίδα Γη". Η παράδοση αυτή, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική και κλιματολογική θέση της στην πεδιάδα που περικλείεται από τα όρη Παγγαίο και Φαλακρό προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες για την καλλιέργεια αμπελώνων και την παραγωγή οίνου υψηλής ποιότητας. Ο συνδυασμός του υψομέτρου, με το ήπιο κλίμα, την ηλιοφάνεια και την υψηλή ποιότητα του χώματος δίδει στο κρασί της Δράμας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στο νομό της Δράμας καλλιεργούνται μια σειρά από γηγενείς και ξενικές ποικιλίες σταφυλιών. Οι κυριότερες ελληνικές ποικιλίες είναι το Ασύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης και το Λημνιό, ελληνικές ποικιλίες που διακρίνονται για το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση τους. Καλλιεργούνται ακόμη ξενικές ποικιλίες, οι έγχρωμες Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και οι λευκές Sauvignon blanc και Chardonnay οι οποίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την γεμάτη, φρουτώδη γεύση τους, το πλούσιο άρωμά τους, την εξαίρετη μετά την πόση αίσθηση που προσφέρουν και έχουν κερδίσει εκατομμύρια καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Ποιοτικές προδιαγραφές
Σταφύλια
Αμπελοκαλλιέργεια
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.