Παραγωγή οίνου στη Δράμα

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Παραγωγή οίνου στη Δράμα

Τσιμπλικίδου, Σοφία

Κατά την αρχαιότητα η Δράμα ήταν ένα σημαντικό κέντρο της Διονυσιακής λατρείας και έφερε το όνομα "Ηδωνίδα Γη". Η παράδοση αυτή, σε συνδυασμό με τη γεωγραφική και κλιματολογική θέση της στην πεδιάδα που περικλείεται από τα όρη Παγγαίο και Φαλακρό προσφέρει τις ιδανικότερες συνθήκες για την καλλιέργεια αμπελώνων και την παραγωγή οίνου υψηλής ποιότητας. Ο συνδυασμός του υψομέτρου, με το ήπιο κλίμα, την ηλιοφάνεια και την υψηλή ποιότητα του χώματος δίδει στο κρασί της Δράμας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα και προσωπικότητα. Στο νομό της Δράμας καλλιεργούνται μια σειρά από γηγενείς και ξενικές ποικιλίες σταφυλιών. Οι κυριότερες ελληνικές ποικιλίες είναι το Ασύρτικο, το Αθήρι, ο Ροδίτης και το Λημνιό, ελληνικές ποικιλίες που διακρίνονται για το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση τους. Καλλιεργούνται ακόμη ξενικές ποικιλίες, οι έγχρωμες Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot και οι λευκές Sauvignon blanc και Chardonnay οι οποίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες για την γεμάτη, φρουτώδη γεύση τους, το πλούσιο άρωμά τους, την εξαίρετη μετά την πόση αίσθηση που προσφέρουν και έχουν κερδίσει εκατομμύρια καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Ποιοτικές προδιαγραφές
Σταφύλια
Αμπελοκαλλιέργεια
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)