Διαδίκτυο και δημόσιες υπηρεσίες: η εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω διαδικτύου σε περιφέρειες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Διαδίκτυο και δημόσιες υπηρεσίες: η εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω διαδικτύου σε περιφέρειες

Μιχαλάκη, Παρασκευή

Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση έχει εισχωρήσει τα τελευταία χρόνια στην καθημερινότητα του πολίτη και τον έχει βοηθήσει αρκετά να διεκπεραιώσει πιο άμεσα και πιο γρήγορα τις συναλλαγές του με τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Στην Ελλάδα το επίπεδο ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης καλύπτει συνήθως μόνο τα δύο πρώτα στάδια δηλαδή την πληροφόρηση και τη μονόδρομη επικοινωνία (λήψη ηλεκτρονικών εντύπων) και είναι πίσω συγκριτικά με την Ευρώπη. Παρ’ όλα αυτά, υπήρξαν αρκετά προγράμματα που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη και προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπως το επιχειρησιακό πρόγραμμα <<Κοινωνία της Πληροφορίας>>, το πρόγραμμα <<Κλεισθένης>>, το πρόγραμμα <<Πολιτεία>>, το έργο <<Σύζευξις>>, το πρόγραμμα <<Διοικητική Μεταρρύθμιση>> κ.ά. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες μέσω Διαδικτύου είναι οι εξής: κοινωνική ασφάλιση, φορολογία εισοδήματος, προσωπικά έγγραφα, υπηρεσίες αναζήτησης εργασίας, καταχώρηση οχήματος, έκδοση οικοδομικής άδειας, δήλωση στην αστυνομία, δημόσιες βιβλιοθήκες, πιστοποιητικά γέννησης και γάμου, εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση, ανακοίνωση μετακόμισης και υπηρεσίες υγείας.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιος τομέας - Υπηρεσίες
Διαδίκτυο (Internet)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.