Η εκτροφή της εγχώριας αίγας στην Ελλάδα = The indigenoys moyntanoys goats breed’s feeding in Greece

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η εκτροφή της εγχώριας αίγας στην Ελλάδα = The indigenoys moyntanoys goats breed’s feeding in Greece

Αθανασόπουλος, Γεώργιος

Η εκτροφή της εγχώριας αίγας αποτελούσε και αποτελεί το κυριότερο βιοποριστικό επάγγελμα των κατοίκων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας. Ο κλάδος της ορεινής αιγοτροφίας είναι άριστα συνδεδεμένος με την κουλτούρα, τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Η προσφορά του κλάδου για την Ελληνική ύπαιθρο είναι πολύπλευρη και σημαντική. Ωστόσο ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, η επίλυση των οποίων πρέπει να είναι πρωταρχικό μας μέλημα εάν επιθυμούμε να ασκεί σημαντικό ρόλο και στο μέλλον. Η αξιοποίηση σκληροτράχηλων βοσκοτόπων, το ζωντάνεμα της υπαίθρου και κυρίως η παραγωγή πολύτιμων και υγιεινών κτηνοτροφικών προϊόντων θα είναι η μελλοντική παρακαταθήκη και προσφορά του κλάδου στην κοινωνία μας. Για την αναβάθμιση του κλάδου της ορεινής αιγοτροφίας, δύο φαίνεται ότι είναι οι στόχοι. Πρώτον η ανάδειξη των σημαντικότερων προβλημάτων του κλάδου και δεύτερον η υπόδειξη λύσεων και προτάσεων για την επίλυση τους. Αμφότεροι οι στόχοι είναι εφικτοί, εάν λάβουμε υπόψη ότι η χώρα διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και δεν στερείται εδώ και καιρό κατάλληλων προτάσεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Αιγοπροβατοτροφία – Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.