Μέτρηση της ποιότητας των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Μέτρηση της ποιότητας των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα

Χούτας, Αναστάσιος

Η ποιότητα των υπηρεσιών είναι ένα χώρος ο οποίος έχει μελετηθεί από τους ερευνητές σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Τα χαρακτηριστικά αλλά και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα έχουν γίνει ζητούμενο έρευνας, αφού η αναγνώριση τους μπορεί να βοηθήσει τα στελέχη μάρκετινγκ να βελτιώσουν τις αδυναμίες, τα κακός κείμενα και την δυσλειτουργίες των υπηρεσιών, και να παρέχουν όσο είναι δυνατό πιο ποιοτικές υπηρεσίες. Η παρούσα έρευνα ασχολείται με την μέτρηση της ποιότητας των αθλητικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από δυο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν για την προημιτελική φάση της Euroleague (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων) στην Αθήνα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο 2012. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε το συγκεκριμένο είδος εκδήλωσης είναι γιατί ο αθλητισμός αποτελεί ιστορική παράδοση στην Ελλάδα αλλά και γιατί το άθλημα που επιλέχθηκε (μπάσκετ) είναι συνυφασμένο με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα καθώς ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος έχει προσφέρει μεγάλες διακρίσεις και χαρά τόσο σε συλλογικό όσο και εθνικό επίπεδο. Από τα αποτελέσματα της έρευνας παρατηρήθηκε ότι μεγαλύτερο μέρος του δείγματος φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένη από τις αθλητικές υπηρεσίες και βίωσαν θετικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι θεατές φαίνεται ότι κρατούν ουδέτερη στάση ως προς την προσήλωση τους. Η ικανοποίηση τους φαίνεται και από το γεγονός ότι θα ήταν σε θέση να πληρώσουν μεγαλύτερο αντίτιμο για την παρακολούθηση του αγώνα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αθλητισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.