Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2011 (EN)
Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία

Μουχτάρης, Εμμανουήλ

Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά για το γάλα και τα χαρακτηριστικά του. Αναφέρεται ο ορισμός του γάλακτος όπως ορίζει ο Ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, γίνεται μια αναφορά στο πρωτόγαλα. Οι φυσικές ιδιότητες του γάλακτος είναι 12 και το γάλα είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, των δοντιών, της πίεσης, της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου Β και τις ενυδατώσεις. Τα προϊόντα γάλακτος που αναλύονται είναι το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τα τυριά και το παγωτό. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφονται διάφορα στοιχεία για το γάλα. Υπάρχει μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ των περιφερειών και των νομών. Παρουσιάζεται ένας πίνακας για το έτος 2009 με το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τις χώρες της Ε.Ε. Στο τρίτο κεφάλαιο καταγράφονται τα στοιχεία για την Κεντρική Μακεδονία. Αναφέρονται παραγωγές γάλακτος που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία και υπάρχει μια σύγκριση με το σύνολο χώρας. Υπάρχει αναφορά ανά νομό στη Κεντρική Μακεδονία, τις παραγωγές γάλακτος, τις τιμές και υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ των νομών και τέλος γίνεται μια αναφορά στις βιομηχανίες που υπάρχουν στους νομούς που απαρτίζουν την Κεντρική Μακεδονία, που εδρεύουν, τα προϊόντα που παράγουν και πληθυσμό που απασχολούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)