Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ο κλάδος των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Κεντρική Μακεδονία

Μουχτάρης, Εμμανουήλ

Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται γενικά για το γάλα και τα χαρακτηριστικά του. Αναφέρεται ο ορισμός του γάλακτος όπως ορίζει ο Ελληνικός Κώδικας Τροφίμων και Ποτών, γίνεται μια αναφορά στο πρωτόγαλα. Οι φυσικές ιδιότητες του γάλακτος είναι 12 και το γάλα είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών, των δοντιών, της πίεσης, της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου Β και τις ενυδατώσεις. Τα προϊόντα γάλακτος που αναλύονται είναι το γιαούρτι, η κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τα τυριά και το παγωτό. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφονται διάφορα στοιχεία για το γάλα. Υπάρχει μια συγκριτική ανάλυση μεταξύ των περιφερειών και των νομών. Παρουσιάζεται ένας πίνακας για το έτος 2009 με το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας με τις χώρες της Ε.Ε. Στο τρίτο κεφάλαιο καταγράφονται τα στοιχεία για την Κεντρική Μακεδονία. Αναφέρονται παραγωγές γάλακτος που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία και υπάρχει μια σύγκριση με το σύνολο χώρας. Υπάρχει αναφορά ανά νομό στη Κεντρική Μακεδονία, τις παραγωγές γάλακτος, τις τιμές και υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ των νομών και τέλος γίνεται μια αναφορά στις βιομηχανίες που υπάρχουν στους νομούς που απαρτίζουν την Κεντρική Μακεδονία, που εδρεύουν, τα προϊόντα που παράγουν και πληθυσμό που απασχολούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.